Openingstijden: wo t/m zo 13:30 - 17:00 uur

Niersstraat 2

6591 CB Gennep

Radioprogramma Culthis

by admin

CULTUUR-HISTORISCH RADIOPROGRAMMA OP INTERNET

CULTHIS

Maandelijks cultuurhistorisch radioprogramma

Het cultuurhistorische programma Culthis wordt sinds eind 2016  uitgezonden via het internet. Het audioprogramma wordt verspreid via YouTube en kan ondermeer worden beluisterd vanaf de website van Museum Het Petershuis.

De programma’s hebben een variabele lengte van ca. 30 minuten. Inhoudelijk bestaan zij uit interviews, hoorspelen, gedichten en verhalen. Het audiobestand is te vinden op het YouTube kanaal Redactie Culthis. Daar treft u de maandelijkse uitzending van Culthis 2.0, maar ook het Archief Culthis Radio. Verder is het programma  te beluisteren als Podcast op Maasduinencentraal, of iedere zondagmorgen in de uitzendingen op https://maasduinencentraal.nl/radio

 

Voor het september 2019-programma klik op: Culthis Radio 2.0 SEPT 2019

INHOUD PROGRAMMA SEPTEMBER 2019

 

In de eerste aflevering van (alweer!) het zesde seizoen kunt u luisteren naar Willy Michels die vooruit kijkt naar de Open Monumentendagen op 14 en 15 september.

Vervolgens vertellen Harry van de Bogaert en Gérard Cloin over de activiteiten die gaan plaatsvinden i.v.m. de herdenking van de

bevrijding 75 jaar geleden.

Omdat Willy Michels met meerdere figuurlijke petten loopt, kijkt hij in deze uitzending ook terug op het feit dat hij 15 jaar stadsgids is.

 

 

Tot slot nog een gedicht van Piet Tunnisen.

 De uitzending is voor iedereen met een mobiel, tablet of pc op elk moment van de dag te beluisteren.

De link wordt op diverse manieren verspreid: per email naar abonnees, als link op de website van organisaties die zijn aangesloten bij de Federatieve Stichting Platform Cultuurhistorie Maas en Niers (PCMN) en via de social media: Facebook, Twitter en YouTube.

U kunt zich op het programma abonneren. Stuur daarvoor een mail naar redactieculthis@gmail.com. Dan wordt u per e-mail geïnformeerd bij het verschijnen van iedere nieuwe aflevering.

 

Het programma is een productie van de Stichting Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers.

PRESENTATIE EN REDACTIE:

André   Rijniers, Hans Vermeulen, Wim Weerts, Mieke Hoogkamp en Wilma Lems.

 

AANMELDING BERICHTEN

Heeft u berichten of tips voor een volgende uitzending? Stuur dan een mail naar de redactie: redactieculthis@gmail.com.