Openingstijden: wo t/m zo 13:30 - 17:00 uur

Niersstraat 2

6591 CB Gennep

Radioprogramma Culthis

by admin

CULTUUR-HISTORISCH RADIOPROGRAMMA OP INTERNET

CULTHIS

Maandelijks cultuurhistorisch radioprogramma

Het cultuurhistorische programma Culthis wordt sinds eind 2016  uitgezonden via het internet. Het audioprogramma wordt verspreid via YouTube en kan ondermeer worden beluisterd vanaf de website van Museum Het Petershuis.

De programma’s hebben een variabele lengte van ca. 30 minuten. Inhoudelijk bestaan zij uit interviews, hoorspelen, gedichten en verhalen. Het audiobestand is te vinden op het YouTube kanaal Redactie Culthis. Daar treft u de maandelijkse uitzending van Culthis 2.0, maar ook het Archief Culthis Radio. Verder is het programma  te beluisteren als Podcast op Maasduinencentraal, of iedere zondagmorgen in de uitzendingen op https://maasduinencentraal.nl/radio

Voor het oktober 2019-programma klik op: Culthis Radio 2.0 OKT 2019

INHOUD PROGRAMMA OKTOBER 2019

In de 2e aflevering van het zesde seizoen kunt u luisteren naar een interview met Ger Holtermans over zijn onlangs verschenen Gennepse verhalenbundel Èkkes Umkie.ke

Mieke Hoogkamp vertelt namens de Stichting Johannes Engelen over de expositie ‘350 jaar kerkgebouw in oorlog en vrede’,  in de protestantse kerk in Gennep.

Bia Sarton en Veronique Wijermars geven een toelichting op het muziektheaterproject “Lèvesloop en trug’, dat gaat over de gedwongen evacuaties in Noord Limburg in 1944, nu precies 75 jaar geleden.

Tenslotte leest Ger Holtermans  één van de columns uit zijn verhalen bundel voor.

 De uitzending is voor iedereen met een mobiel, tablet of pc op elk moment van de dag te beluisteren.

De link wordt op diverse manieren verspreid: per email naar abonnees, als link op de website van organisaties die zijn aangesloten bij de Federatieve Stichting Platform Cultuurhistorie Maas en Niers (PCMN) en via de social media: Facebook, Twitter en YouTube.

U kunt zich op het programma abonneren. Stuur daarvoor een mail naar redactieculthis@gmail.com. Dan wordt u per e-mail geïnformeerd bij het verschijnen van iedere nieuwe aflevering.

Het programma is een productie van de Stichting Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers.

PRESENTATIE EN REDACTIE:
André Rijniers, Hans Vermeulen, Wim Weerts, Marga de Jager, Mieke Hoogkamp en Wilma Lems.

 

AANMELDING BERICHTEN

Heeft u berichten of tips voor een volgende uitzending? Stuur dan een mail naar de redactie: redactieculthis@gmail.com.