Openingstijden: wo, za, zo 13:30 - 17:00 uur

Niersstraat 2

6591 CB Gennep

Shop

Shop

MUSEUMWINKEL IN HET PETERSHUIS

Museum Het Petershuis heeft een bescheiden winkeltje. Maar voor de liefhebber van onze lokale en regionale cultuur zijn er leuke cadeaus en hebbedingetjes te koop. Zoek je een leuk presentje? Een boek, een sieraad of gewoon een gezellige ansichtkaart? Hieronder een paar voorbeelden:

BOEKEN

 

GROOT GENNEP  | IN KLEIN BESTEK; Gedichtenbundel van stadsdichter Piet Tunnesen en geïllustreerd met foto’s van Gennepenaar Ruud Geraeds. Bij Museum Het Petershuis verkrijgbaar voor  € 10 .   De auteur van deze bundel is een bekende verschijning tijdens bijzondere gelegenheden en evenementen in Gennep, zoals het jubileum in 2017 van het 400 jaar oude stadhuis. (Zie ook HIER)

 

 

 

PETER ROOVERS – EEN DECOR VOOR DE SAMENLEVING;  ” Kasteelheer in Heijen; leraar aan de Bossche kunstacademie; en bovenal een gedreven kunstenaar”, zo kennen velen de beeldhouwer Peter Roovers. Leo Ewals schreef een boek over hem. Hij schetst de boeiende levensloop van Peter Roovers, geeft een overzicht van zijn rijke oeuvre, en schildert daarmee een fresco van het leven in de 20e eeuw: tijd van crisis, oorlog, wederopbouw, ontzuiling en hervonden welvaart. Het boek is in Museum Het Petershuis verkrijgbaar tegen de sterk gereduceerde prijs van € 19,50. (Zie ook HIER)

 

 

ZOVER HET OOG REIKT; Kunstboek over de Gennepse kunstenaar Jurriën Dibbets (1945-2016) | Geschreven en samengesteld door Kees Schafrat | Vormgeving: Martien Frijns | Speciale prijs: €12,50 | ISBN 978-90-828850-0-2 (Zie ook HIER)

 

 

 

MUNTEN

BRONZEN HERDENKINGSPENNING,  MET BEELTENIS VAN DE H. NORBERTUS, in 1978 uitgebracht door de Rabo-bank Gennep ter gelegenheid van de 300-jarige herdenking van de Vrede van Nijmegen. In Museum Het Petershuis verkrijgbaar voor €2,50 (beperkte voorraad).

(Zie ook HIER)