Openingstijden: wo t/m zo 13:30 - 16:30 uur

Niersstraat 2

6591 CB Gennep

Radioprogramma Culthis

by admin

CULTUUR-HISTORISCH RADIOPROGRAMMA OP INTERNET

CULTHIS

Maandelijks cultuurhistorisch radioprogramma

Het cultuurhistorische programma Culthis wordt sinds eind 2016  uitgezonden via het internet. Het audioprogramma wordt verspreid via YouTube en kan ondermeer worden beluisterd vanaf de website van Museum Het Petershuis.

De programma’s hebben een variabele lengte van ca. 30 minuten. Inhoudelijk bestaan zij uit interviews, hoorspelen, gedichten en verhalen. Het audiobestand is te vinden op het YouTube kanaal Redactie Culthis. Daar treft u de maandelijkse uitzending van Culthis 2.0, maar ook het Archief Culthis Radio. Verder is het programma  te beluisteren als Podcast op Maasduinencentraal, of iedere zondagmorgen in de uitzendingen op https://maasduinencentraal.nl/radio

Voor het maart 2020-programma klik op: Culthis Radio 2.0 MAART 2020

INHOUD PROGRAMMA MAART 2020

In deze uitzending een drietal interessante gesprekken met:

Martien van Raaij, voorzitter van IVN Maas en Niers over wat het IVN is, waar deze afdeling actief is, welke plannen er voor dit jaar liggen en nog veel meer;

Anneliese Vonk, wellicht bij velen nog bekend van de Bourgondische Hoeve in Siebengewald, en schrijfster.  Ter gelegenheid van Boekenweek 2020 vertelt zij in het programma over haar nieuwste boek, een historische roman met als titel ‘Marjanneke, stoer wijf”

stadsarcheoloog Jan Wessels van de stichting Monarch over de recente opgravingen en vondsten in de Zandstraat.

 

De link wordt op diverse manieren verspreid: per email naar abonnees, als link op de website van organisaties die zijn aangesloten bij de Federatieve Stichting Platform Cultuurhistorie Maas en Niers (PCMN) en via de social media: Facebook, Twitter en YouTube.

U kunt zich op het programma abonneren. Stuur daarvoor een mail naar redactieculthis@gmail.com. Dan wordt u per e-mail geïnformeerd bij het verschijnen van iedere nieuwe aflevering.

Het programma is een productie van de Stichting Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers.

PRESENTATIE EN REDACTIE:

André Rijniers, Hans Vermeulen, Wim Weerts, Marga de Jager, Mieke Hoogkamp en Wilma Lems.

AANMELDING BERICHTEN

Heeft u berichten of tips voor een volgende uitzending? Stuur dan een mail naar de redactie: redactieculthis@gmail.com.