Openingstijden: wo, do, vr, za, zo 13:30 - 16:30 uur

Niersstraat 2

6591 CB Gennep

Radioprogramma Culthis

by admin

CULTUUR-HISTORISCH RADIOPROGRAMMA OP INTERNET

CULTHIS

Maandelijks cultuurhistorisch radioprogramma

Het cultuurhistorische programma Culthis wordt sinds eind 2016  uitgezonden via het internet. Het audioprogramma wordt verspreid via YouTube en kan ondermeer worden beluisterd vanaf de website van Museum Het Petershuis.

De programma’s hebben een variabele lengte van ca. 30 minuten. Inhoudelijk bestaan zij uit interviews, hoorspelen, gedichten en verhalen. Het audiobestand is te vinden op het YouTube kanaal Redactie Culthis. Daar treft u de maandelijkse uitzending van Culthis 2.0, maar ook het Archief Culthis Radio. Verder is het programma  te beluisteren als Podcast op Maasduinencentraal, of iedere zondagmorgen in de uitzendingen op https://maasduinencentraal.nl/radio

In verband met het Covid-19 virus heeft de redactie geen nieuwe afleveringen geproduceerd. Het laatste programma is  van april 2020.

Voor het november 2020-programma klik op: Culthis Radio 2.0 NOVEMBER 2020

INHOUD PROGRAMMA NOVEMBER 2020

De redactie van het audioprogramma Culthis heeft weer een nieuwe – en extra lange – aflevering afgeleverd met informatie voor de inwoners van Gennep en omgeving die zijn geïnteresseerd in de cultuur-historie van onze regio. Het is de laatste aflevering van 2020, want in verband met de verontrustende situatie rondom het Covid-19 virus gaat de redactie nu op reces. Zij hoopt in 2021 weer te kunnen opstarten en wenst je nu alvast prettige feestdagen en een gezond 2021.

In de novembereditie van 2020  komen de volgende onderwerpen langszij:

Met deze keer aandacht voor:

 

Teun Theunissen over de Circumvallatielinie en het Genneperhuis;

 

 

 

 

 

 

 

Yvonne Beeuwkes (op de foto tweede van rechts) over de bijzondere tentoonstelling met werk van vrijetijdskunstenaars, die vanaf ‪12 december‬ in het Petershuis te bewonderen valt.

 

 

 

Tot slot lichten Jan Wessels, Harm Teunissen en Paul Mengelberg hun plannen toe rondom de nieuwe stichting Erfgoed Gennep en de Beeldbank Gennep.

CULTHIS TV

In november vorig jaar was Frans Meeuws te gast in ons audioprogramma. Hij vertelde  bloemrijk over de geschiedenis en het interieur van de Johannes de Doperkerk in Ottersum. Dit interview was voor GennepNews en Culthisredactielid Wim Weerts aanleiding om begin deze maand bij Frans op bezoek te gaan en een tv reportage te maken in en over deze prachtige kerk.
Ook deze reportage vindt u op Youtube: https://youtu.be/u7fW_L8dbzs

GRATIS ABONNEMENT

U kunt zich op het programma abonneren. Stuur daarvoor een mail naar redactieculthis@gmail.com. Dan wordt u per e-mail geïnformeerd bij het verschijnen van iedere nieuwe aflevering.

Het programma is een productie van de Stichting Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers.

PRESENTATIE EN REDACTIE:

André Rijniers, Hans Vermeulen, Wim Weerts, Marga de Jager, Mieke Hoogkamp en Wilma Lems.

AANMELDING BERICHTEN

Heeft u berichten of tips voor een volgende uitzending? Stuur dan een mail naar de redactie: redactieculthis@gmail.com.