Openingstijden: woensdag t.e.m. zondag van 13:00 - 16:30 uur

Radioprogramma Culthis

by admin

CULTUUR-HISTORISCH RADIOPROGRAMMA OP INTERNET

CULTHIS

Maandelijks cultuurhistorisch radioprogramma

Het cultuurhistorische programma Culthis wordt sinds eind 2016  uitgezonden via het internet. Het audioprogramma wordt verspreid via YouTube en kan ondermeer worden beluisterd vanaf de website van Museum Het Petershuis.

De programma’s hebben een variabele lengte van ca. 30 minuten. Inhoudelijk bestaan zij uit interviews, hoorspelen, gedichten en verhalen. Het audiobestand is te vinden op het YouTube kanaal Redactie Culthis. Daar treft u de maandelijkse uitzending van Culthis 2.0, maar ook het Archief Culthis Radio. Verder is het programma  te beluisteren als Podcast op Maasduinencentraal, of iedere zondagmorgen in de uitzendingen op https://maasduinencentraal.nl/radio

Voor het mei 2022-programma klik op: Culthis Radio 2.0 SEPTEMBER 2022

INHOUD PROGRAMMA SEPTEMBER 2022

 

De redactie van Culthis, terug van reces, heeft in de vakantieperiode nieuwe ideeën opgedaan en laat dat in een nieuwe podcast horen met de volgende onderwerpen:

. De Open Monumentendagen in de gemeente Gennep; toegelicht door Mieke Hoogkamp en Frans Meeuws.

Mirso is één van de bekendste kunstenaars uit Gennep. Hij geeft een overzicht van zijn laatste activiteiten.

. Het klooster St. Agatha bij Cuijk bestaat al meer dan 650 jaar. Hoog tijd om daar aandacht aan te besteden. Carli van den Berg en Theo Bögels vertellen over het klooster, de activiteiten en wat dies meer zij in het eerste deel van een tweeluik.

De redactie wenst je veel luisterplezier! 

GRATIS ABONNEMENT

U kunt zich op het programma abonneren. Stuur daarvoor een mail naar redactieculthis@gmail.com. Dan wordt u per e-mail geïnformeerd bij het verschijnen van iedere nieuwe aflevering.

Het programma is een initiatief van de Stichting Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers.

PRESENTATIE EN REDACTIE:

Presentatie en redactie: Mieke Hoogkamp, Marga de Jager, Wilma Lems, Wim Weerts, André Rijniers, Hans Vermeulen (techniek)

AANMELDING BERICHTEN

Heeft u berichten of tips voor een volgende uitzending? Stuur dan een mail naar de redactie: redactieculthis@gmail.com.