Openingstijden: woensdag t.e.m. zondag van 13:00 - 16:30 uur

Radioprogramma Culthis

by admin

CULTUUR-HISTORISCH RADIOPROGRAMMA OP INTERNET

CULTHIS

Maandelijks cultuurhistorisch radioprogramma

Het cultuurhistorische programma Culthis wordt  uitgezonden via het internet. Het audioprogramma wordt verspreid via YouTube en kan ondermeer worden beluisterd vanaf de website van Museum Het Petershuis.

De programma’s hebben een variabele lengte van ca. 30 minuten. Inhoudelijk bestaan zij uit interviews, hoorspelen, gedichten en verhalen. Het audiobestand is te vinden op het YouTube kanaal Redactie Culthis. Daar treft u de maandelijkse uitzending van Culthis 2.0, maar ook het Archief Culthis Radio. Verder is het programma  te beluisteren vanaf Spotify en als Podcast op Maasduinencentraal, of iedere zondagmorgen in de uitzendingen op https://maasduinencentraal.nl/radio

Voor het december 2022-programma klik op: Culthis Radio 2.0 DECEMBER 2022

INHOUD PROGRAMMA DECEMBER 2022

. IVN Maas en Niers heeft de wandelroute “Bomen en Volksgebruiken” vernieuwd. Maar het IVN is op tal van terreinen actief, als het maar met de natuur te maken heeft. Dorien van Rens en René Elich geven inzicht in recente activiteiten en vertellen over de bloeiende jeugdtak van IVN Maas en Niers, De Groentjes.

. Het is bijna 12,5 jaar geleden dat de Gennepse Martinustoren werd gerestaureerd en in gebruik werd genomen als informatiecentrum. Sindsdien wordt de toren beheerd door een werkgroep. Ad Jansen en Piet Wolters zijn lid van de werkgroep Martinustoren en kijken ter gelegenheid van dit jubileum alvast terug én vooruit. Stadsdichter Piet Tunnesen heeft er een passend gedicht bij.

. Dit jaar wordt er weer een ouderwetse Kaarsjesavond in Gennep georganiseerd. Mieke Hoogkamp legt uit wie er dit jaar aan het programma meewerken.

De redactie wenst je veel luisterplezier! 

GRATIS ABONNEMENT

U kunt zich op het programma abonneren. Stuur daarvoor een mail naar redactieculthis@gmail.com. Dan wordt u per e-mail geïnformeerd bij het verschijnen van iedere nieuwe aflevering.

Het programma is een initiatief van de Stichting Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers.

PRESENTATIE EN REDACTIE:

Presentatie en redactie: Mieke Hoogkamp, Marga de Jager, Wilma Lems, Wim Weerts, André Rijniers, Hans Vermeulen (techniek)

AANMELDING BERICHTEN

Heeft u berichten of tips voor een volgende uitzending? Stuur dan een mail naar de redactie: redactieculthis@gmail.com.