Openingstijden: woensdag t.e.m. zondag van 13:00 - 16:30 uur

Radioprogramma Culthis

by admin

CULTHIS

CULTUUR-HISTORISCH RADIOPROGRAMMA OP INTERNET

Het maandelijkse cultuurhistorische programma Culthis wordt  uitgezonden via het internet. Het audioprogramma wordt verspreid via YouTube en kan ondermeer worden beluisterd vanaf de website van Museum Het Petershuis.

De programma’s hebben een variabele lengte van ca. 30 minuten. Inhoudelijk bestaan zij uit interviews, hoorspelen, gedichten en verhalen. Het audiobestand is te vinden op het YouTube kanaal Redactie Culthis. Daar treft u de maandelijkse uitzending van Culthis 2.0, maar ook het Archief Culthis Radio. Verder is het programma  te beluisteren vanaf Spotify en als Podcast op Maasduinencentraal, of iedere zondagmorgen in de uitzendingen op https://maasduinencentraal.nl/radio

Voor het maart-2023-programma klik op: Culthis Radio 2.0 MAART 2023

INHOUD PROGRAMMA MAART 2023

Voor deze aflevering van Culthis heeft de redactie Piet Tunnesen uitgenodigd om meer te weten te komen over het project “Taal aan de Maas”,  dat op 18 maart in Picamare in Gennep plaatsvindt.

Marius Grutters kijkt vooruit naar het Nederlands kampioenschap Maasheggenvlechten op 12 maart a.s.

Tot slot is de redactie op bezoek gegaan bij Liesbeth Smulders in het klooster van St. Agatha, waar zij in een atelier iconen maakt. Hiernaast is een van haar iconen afgebeeld: de Heilige Agatha (225 – 251).

De redactie wenst je veel luisterplezier! 

GRATIS ABONNEMENT

U kunt zich op het programma abonneren. Stuur daarvoor een mail naar redactieculthis@gmail.com. Dan wordt u per e-mail geïnformeerd bij het verschijnen van iedere nieuwe aflevering.

Het programma is een initiatief van de Stichting Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers.

PRESENTATIE EN REDACTIE:

Presentatie en redactie: Mieke Hoogkamp, Marga de Jager, Wilma Lems, Wim Weerts, André Rijniers, Hans Vermeulen (techniek)

AANMELDING BERICHTEN

Heeft u berichten of tips voor een volgende uitzending? Stuur dan een mail naar de redactie: redactieculthis@gmail.com.