Openingstijden: woensdag t.e.m. zondag van 13:00 - 16:30 uur

Radioprogramma Culthis

by admin

CULTHIS

CULTUUR-HISTORISCH RADIOPROGRAMMA OP INTERNET

Het maandelijkse cultuurhistorische programma Culthis wordt  uitgezonden via het internet. Het audioprogramma wordt verspreid via YouTube en kan ondermeer worden beluisterd vanaf de website van Museum Het Petershuis.

De programma’s hebben een variabele lengte van ca. 30 minuten. Inhoudelijk bestaan zij uit interviews, hoorspelen, gedichten en verhalen. Het audiobestand is te vinden op het YouTube kanaal Redactie Culthis. Daar treft u de maandelijkse uitzending van Culthis 2.0, maar ook het Archief Culthis Radio. Verder is het programma  te beluisteren vanaf Spotify en als Podcast op Maasduinencentraal, of iedere zondagmorgen in de uitzendingen https://maasduinencentraal.nl/radio

Voor het maart-2023-programma klik op: Culthis Radio 2.0 APRIL 2023

INHOUD PROGRAMMA APRIL 2023

Een nieuwe lente, een nieuwe aflevering van Culthis. In deze aprileditie geven Twan Maassen en Jolanda van Vegten een kijkje achter de schermen van 4Events. Anke Sonnemans is sinds begin dit jaar voorzitter van Museum Het Petershuis en vertelt hoe dat zo gekomen is en wat de plannen met het museum zijn. Jette Jansen is de coördinerend ambtenaar van Gennep op cultuurgebied. In het bijgaande interview kijkt ze vooruit naar de Gennepse Erfgoeddag die op vrijdag 14 april a.s. wordt georganiseerd. Tot slot (op verzoek) een gedicht van Grad van Dijck, voorgedragen door Marian Leideritz.

De redactie wenst je veel luisterplezier! 

GRATIS ABONNEMENT

U kunt zich op het programma abonneren. Stuur daarvoor een mail naar redactieculthis@gmail.com. Dan wordt u per e-mail geïnformeerd bij het verschijnen van iedere nieuwe aflevering.

Het programma is een initiatief van de Stichting Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers.

PRESENTATIE EN REDACTIE:

Presentatie en redactie: Mieke Hoogkamp, Marga de Jager, Wilma Lems, Wim Weerts, André Rijniers, Hans Vermeulen (techniek)

AANMELDING BERICHTEN

Heeft u berichten of tips voor een volgende uitzending? Stuur dan een mail naar de redactie: redactieculthis@gmail.com.