Openingstijden: wo t/m zo 13:30 - 16:30 uur

Niersstraat 2

6591 CB Gennep

Radioprogramma Culthis

by admin

CULTUUR-HISTORISCH RADIOPROGRAMMA OP INTERNET

CULTHIS

Maandelijks cultuurhistorisch radioprogramma

Het cultuurhistorische programma Culthis wordt sinds eind 2016  uitgezonden via het internet. Het audioprogramma wordt verspreid via YouTube en kan ondermeer worden beluisterd vanaf de website van Museum Het Petershuis.

De programma’s hebben een variabele lengte van ca. 30 minuten. Inhoudelijk bestaan zij uit interviews, hoorspelen, gedichten en verhalen. Het audiobestand is te vinden op het YouTube kanaal Redactie Culthis. Daar treft u de maandelijkse uitzending van Culthis 2.0, maar ook het Archief Culthis Radio. Verder is het programma  te beluisteren als Podcast op Maasduinencentraal, of iedere zondagmorgen in de uitzendingen op https://maasduinencentraal.nl/radio

Voor het februari 2020-programma klik op: Culthis Radio 2.0 FEBR 2020

INHOUD PROGRAMMA FEBRUARI 2020

In deze aflevering van Culthis aandacht voor de 75-jarige herdenking van de  bevrijding van Gennep en omgeving in februari 1945.

Frank van Duin van de Stichting Veritable vertelt welke activiteiten er in en om het oude raadhuis gaan plaatsvinden.

Gérard Cloin (bestuurslid Gennep-Niers-Goch) geeft een overzicht van het programma dat op 15 februari wordt gepresenteerd en tot slot schenkt Bertruke Wein (Comité 4 en 5 mei) aandacht aan de herdenkingen die met name in Milsbeek worden gehouden.

De uitzending wordt afgesloten door stadsdichter Piet Tunnessen.

De uitzending is voor iedereen met een mobiel, tablet of pc op elk moment van de dag te beluisteren.

De link wordt op diverse manieren verspreid: per email naar abonnees, als link op de website van organisaties die zijn aangesloten bij de Federatieve Stichting Platform Cultuurhistorie Maas en Niers (PCMN) en via de social media: Facebook, Twitter en YouTube.

U kunt zich op het programma abonneren. Stuur daarvoor een mail naar redactieculthis@gmail.com. Dan wordt u per e-mail geïnformeerd bij het verschijnen van iedere nieuwe aflevering.

Het programma is een productie van de Stichting Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers.

PRESENTATIE EN REDACTIE:

André Rijniers, Hans Vermeulen, Wim Weerts, Marga de Jager, Mieke Hoogkamp en Wilma Lems.

AANMELDING BERICHTEN

Heeft u berichten of tips voor een volgende uitzending? Stuur dan een mail naar de redactie: redactieculthis@gmail.com.