Openingstijden: wo, za, zo 13:30 - 17:00 uur

Niersstraat 2

6591 CB Gennep

Radioprogramma Culthis

by admin

CULTUUR-HISTORISCH RADIOPROGRAMMA OP INTERNET

CULTHIS

Maandelijks cultuurhistorisch radioprogramma

Het cultuurhistorische programma Culthis wordt sinds eind 2016  uitgezonden via het internet. Het audioprogramma wordt verspreid via YouTube en kan ondermeer worden beluisterd vanaf de website van Museum Het Petershuis.

De programma’s hebben een variabele lengte van ca. 30 minuten. Inhoudelijk bestaan zij uit interviews, hoorspelen, gedichten en verhalen. Het audiobestand is te vinden op het YouTube kanaal Redactie Culthis. Daar treft u de maandelijkse uitzending van Culthis 2.0, maar ook het Archief Culthis Radio. Verder is het programma  te beluisteren als Podcast op Maasduinencentraal, of iedere zondagmorgen in de uitzendingen op https://maasduinencentraal.nl/radio

In verband met het Covid-19 virus heeft de redactie geen nieuwe afleveringen geproduceerd. Het laatste programma is  van april 2020.

Voor het april 2020-programma klik op: Culthis Radio 2.0 APRIL 2020

INHOUD PROGRAMMA APRIL 2020

De april-editie van Culthis Radio staat online. Echter, ten gevolge van de maatregelen m.b.t. het coronavirus zijn de besproken concerten, lezingen en dergelijke afgelast. Ten tijde van de opnames voor deze Culthis editie was dit natuurlijk nog niet bekend. Dankzij dit audioprogramma worden we in ieder geval op de hoogte gebracht van al het moois dat we gaan missen!

U kunt luisteren naar de interviews met Beatrice Ritzen en Maria Centen over het (afgelaste) optreden in Sambeek van het koor en accordeonorkest TOFF.

Mayke Lam en Etienne Rijniers geven u een inkijkje in de activiteiten van de kring Maas & Niers van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap

tot slot ontvouwt Ton Frenken wat Cultuurbehoud Milsbeek dit jaar van plan is.

NIEUW: CULTHIS TV

In november vorig jaar was Frans Meeuws te gast in ons audioprogramma. Hij vertelde  bloemrijk over de geschiedenis en het interieur van de Johannes de Doperkerk in Ottersum. Dit interview was voor GennepNews en Culthisredactielid Wim Weerts aanleiding om begin deze maand bij Frans op bezoek te gaan en een tv reportage te maken in en over deze prachtige kerk.
Ook deze reportage vindt u op Youtube: https://youtu.be/u7fW_L8dbzs

GRATIS ABONNEMENT

U kunt zich op het programma abonneren. Stuur daarvoor een mail naar redactieculthis@gmail.com. Dan wordt u per e-mail geïnformeerd bij het verschijnen van iedere nieuwe aflevering.

Het programma is een productie van de Stichting Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers.

PRESENTATIE EN REDACTIE:

André Rijniers, Hans Vermeulen, Wim Weerts, Marga de Jager, Mieke Hoogkamp en Wilma Lems.

AANMELDING BERICHTEN

Heeft u berichten of tips voor een volgende uitzending? Stuur dan een mail naar de redactie: redactieculthis@gmail.com.