Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13:00 - 16:30 uur

Radioprogramma Culthis

by admin

CULTHIS

CULTUUR-HISTORISCH RADIOPROGRAMMA OP INTERNET

Het maandelijkse cultuurhistorische programma Culthis wordt  uitgezonden via het internet. Het audioprogramma wordt verspreid via YouTube en kan ondermeer worden beluisterd vanaf de website van Museum Het Petershuis.

De programma’s hebben een variabele lengte van ca. 30 minuten. Inhoudelijk bestaan zij uit interviews, hoorspelen, gedichten en verhalen. Het audiobestand is te vinden op het YouTube kanaal Redactie Culthis. Daar treft u de maandelijkse uitzending van Culthis 2.0, maar ook het Archief Culthis Radio. Verder is het programma  te beluisteren vanaf Spotify en als Podcast op Maasduinencentraal, of iedere zondagmorgen in de uitzendingen https://maasduinencentraal.nl/radio

Voor het maart-2023-programma klik op: Culthis Radio 2.0 JUNI 2023

INHOUD PROGRAMMA JUN I 2023

In de juni-editie, de laatste aflevering van dit seizoen, besteedt de redactie aandacht aan de Roeichallenge 2023 die op 29 augustus a.s. Gennep aandoet en een uitgebreid programma gepresenteerd krijgt. Gérard Cloin gaat hier verder op in. Marian Leideritz blikt vooruit op de Masterclasses Piano die in juli in onze regio plaatsvinden. Karel Bruinsma geeft een overzicht van wat het Kunstfestivalop 24 juni a.s. te bieden heeft. Het festival is een initiatief van Summmertime i.s.m. museum het Petershuis. Tevens vermeldt hij het retroperspectief over Peter Roovers dat vanaf 9 juli in het museum te bezichtigen valt. Tot slot komt Harry van den Bogaert vertellen over de Duitse Dag die op 8 juli a.s. wordt georganiseerd.

In juli en augustus is de redactie met vakantie. Vanaf 1 september kun je weer luisteren naar de eerste editie van het seizoen 2023/2024 De redactie wenst je een mooie zomer en veel luistergenoegen!

De redactie wenst je veel luisterplezier! 

GRATIS ABONNEMENT

U kunt zich op het programma abonneren. Stuur daarvoor een mail naar redactieculthis@gmail.com. Dan wordt u per e-mail geïnformeerd bij het verschijnen van iedere nieuwe aflevering.

Het programma is een initiatief van de Stichting Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers.

PRESENTATIE EN REDACTIE:

Presentatie en redactie: Mieke Hoogkamp, Marga de Jager, Wilma Lems, Wim Weerts, André Rijniers, Hans Vermeulen (techniek)

AANMELDING BERICHTEN

Heeft u berichten of tips voor een volgende uitzending? Stuur dan een mail naar de redactie: redactieculthis@gmail.com.