Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13:00 - 16:30 uur

Educatie

Educatie

Op dit moment worden de pagina’s met het aanbod aan educatieprogramma’s vernieuwd.
Maar in het algemeen kunnen we u dit vertellen:

Het educatieve programma van Museum het Petershuis in Gennep richt zich op het bieden van boeiende en leerzame ervaringen voor zowel kinderen als volwassenen. Het museum heeft verschillende educatieve activiteiten en programma’s ontwikkeld om bezoekers te betrekken bij de rijke geschiedenis en cultuur van de regio.

Enkele van de educatieve activiteiten die het museum aanbiedt, zijn onder meer:

Rondleidingen: Het museum biedt rondleidingen aan die zijn afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen en interesses. Onze vrijwilligers delen fascinerende verhalen en achtergrondinformatie over de tentoongestelde kunstwerken en historische artefacten.

Educatieve programma’s voor scholen: Museum het Petershuis biedt speciale programma’s voor scholen, waarbij leerlingen de kans krijgen om meer te leren over lokale geschiedenis, kunst en cultuur. Deze programma’s zijn vaak interactief en kunnen worden aangepast aan de leerdoelen van de klas.

Thematische tentoonstellingen: Het museum organiseert regelmatig thematische tentoonstellingen die verschillende aspecten van kunst, geschiedenis of cultuur belichten. Deze tentoonstellingen kunnen dienen als inspiratiebron voor educatieve activiteiten en programma’s.

Educatieve materialen: Het museum biedt educatieve materialen aan, zoals brochures en gidsen, die bezoekers kunnen helpen om meer diepgaande kennis op te doen over de tentoongestelde werken en onderwerpen. In de museumshop zijn diverse brochures en boeken te koop.

Door deze diverse educatieve initiatieven streeft Museum het Petershuis ernaar om een stimulerende en leerzame omgeving te bieden voor mensen van alle leeftijden, waarin ze kunnen genieten van kunst, geschiedenis en cultuur.