Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13:00 - 16:30 uur

Over ons

Over ons

OVER ONS MUSEUM HET PETERSHUIS

Museum Het Petershuis is een museum in het Noord-Limburgse stadje Gennep. De vaste collectie bestaat uit archeologische vondsten, maquettes en historische informatie over Gennep en de regio. Daarnaast organiseert het museum ieder jaar acht tien wisselexposities. Dan exposeren hedendaagse kunstenaars of staat een actueel thema centraal. Het museum is dan ook letterlijk de plek waar verleden en heden elkaar ontmoeten.

Het museum richt zich zowel op volwassenen als op de jeugd. Alle basisscholen in de omgeving nemen deel aan de educatieve programma’s die door de vrijwilligers van het museum worden verzorgd. Museum Het Petershuis is als erkend museum opgenomen in het Museumregister Nederland.

Het pand waarin het museum is gehuisvest, vormt samen met het stadhuis van Gennep, het gemeentekantoor, de oude kerktoren van de Sint-Martinuskerk en de Nederlands-Hervormde kerk aan de Markt een belangrijk deel van het stadsgezicht van Gennep. In het museum is een digitaal informatiepunt gevestigd van het Toeristisch Platform Maasduinen-Venlo.

De actuele openingstijden van Museum Het Petershuis vind je op deze website onder het tabblad ‘OPENINGSTIJDEN’.

Als je klikt op de pijl in de foto hierboven, kun je een complete tour door het museum maken. Met behulp van de navigatietoetsen, rechts onder in het beeld, ontdek je de omgeving en het interieur van Museum Het Petershuis. Je kunt alle etages bezoeken, van de kelder tot en met de tweede verdieping. Deze prachtige virtuele tour is gemaakt door de fotograaf Gerard Kruijsen uit Ottersum, een van de enthousiaste vrijwilligers van ons museum.