Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13:00 - 16:30 uur

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MIJN OOG

10 februari 2019 t/m 17 maart 2019

Schilderijen van VAN DE VEN-PHAM

expositie van 10 februari t.e.m. 17 maart 2019

“Ik schilder vanuit de ziel en voor mij is kunst een dwingende behoefte, een stuwende kracht.”Aan het woord is kunstenares Van de Ven-Pham. Bepalend voor haar werk is de sfeer en emotie die wordt opgeroepen door het beeld. Haar werk is veelzijdig en wordt gekenmerkt door non-conformisme. Haar leidraad is ‘vrijheid’ en het plezier dat het geeft om beelden te scheppen die het karakter weergeven van de werkelijkheid zoals zij die waarneemt. “MIJN OOG” is de titel die Van de Ven-Pham koos voor haar expositie in Museum Het Petershuis.        

Van de Ven – Pham laat zich niet beperken door een bepaalde stijl of richting, het plezier in de kunst voert voor haar de boventoon en dat is bepalend voor het eindresultaat dat zij bereikt. Zij voelt zich vereerd om dat plezier te mogen delen met de toeschouwers van haar werk. 

De kunstenares volgde haar kunstopleiding aan de Creatieve Educatieve Academie. De verschillende emoties en de vele gezichten van mensen, evenals de schoonheid hiervan, hebben altijd haar interesse gehad. Al sinds haar jeugd ontwikkelde zij een bijzondere belangstelling voor mode. Toch beschouwt zij zichzelf in veel opzichten als een autodidact. Al jarenlang volgt ze privé-opleidingen bij verschillende leraren van de kunstacademie. Ook haar vrije uren en vrije dagen zijn met studie gevuld. Ze gaat alleen op vakantie als ze haar schilder- en tekenmaterialen mee kan nemen.

Op dit moment woont zij aan de bosrand in het grensgebied van Noord Limburg, Gelderland en Duitsland wat haar veel inspiratie geeft. Van de Ven-Pham maakt gebruik van diverse materialen zoals: acrylverf op canvas, olieverf op canvas, aquarel op papier,  potlood op papier etc.  Haar werk bestaat vooral uit portretten, maar ook uit abstract werk en landschappen.

 

Gegevens

Begin:
10 februari 2019
Einde:
17 maart 2019
Evenement Categorie: