Openingstijden: wo, do, vr, za, zo 13:30 - 17:00 uur

MUSEUM WEER GEOPEND VANAF 5 JUNI 2021

by admin

NA VERPLICHTE SLUITING BEPERKT OPEN

In verband met het coronavirus moesten alle musea in Nederland per 15 december 2020 voor de tweede keer hun deuren sluiten.  Met ingang van 5 juni 2021 mogen ze weer open.  Museum Het Petershuis is blij met deze verruiming en zet de poort wijd open. Maar vanwege de vele exposities die inmiddels zijn vervallen (of naar latere data zijn verplaatst), en om logistieke redenen, kan dat helaas nog niet op vijf middagen per week, zoals we gewend waren. Voorlopig is het museum alleen open op de middagen van woensdag, zaterdag en zondag, met uitzondering van woensdag 9 juni. Op die datum wordt er hard gewerkt aan de inrichting van een nieuwe expositie.

Op zaterdag 5 en zondag 6 juni kan alleen onze erfgoedcollectie worden getoond. Maar vanaf zondag  13 juni gaan we er vol tegenaan! Met een  expositie van het boeiende werk van de in Ottersum geboren en in 2014 overleden kunstenaar Frans Smeets. Die tentoonstelling wordt geopend op zaterdagmiddag 12 juni.

Zodra het mogelijk is gaat het museum als vanouds open op 5 dagen per week. Voor het laatste nieuws over onze openstelling wordt u verwezen naar onze facebookpagina, deze website en de lokale pers.