Openingstijden: wo, do, vr, za, zo 13:30 - 16:30 uur

OPNIEUW GESLOTEN M.I.V. 15 DECEMBER 2020

by admin

MUSEUM DICHT WEGENS PANDEMIE

In verband met het coronavirus zijn alle musea in Nederland gesloten sinds 15 december 2020, t.e.m. tenminste 9 februari 2021. Deze maatregel van de regering treft ook Museum Het Petershuis.

Foto-expositie Marjan van Herpen

De prachtige expositie van fine-art fotografe Marjan van Herpen werd als gevolg van eerdere coronamaatregelen met een vertraging van drie weken geopend op 28 november 2020. Wegens de op 14 december afgekondigde strenge lock-down moest de tentoonstelling van dit barokke fotowerk, in de stijl van oude 17e eeuwse schilders, alweer na zo’n twee weken worden gesloten. Gelukkig kunt u een kleine impressie van het werk zien op de video die tijdens de officiële opening is gemaakt. Klik HIER.

Met de kunstenaar is afgesproken dat zij in een nog nader te bepalen periode in 2022 opnieuw zal exposeren in Museum Het Petershuis

Expositie vrijetijdskunstenaars verplaatst naar de zomer van 2021

Ook andere exposities moesten naar een latere datum worden verschoven. Zo ook de tentoonstelling van 30 vrijetijdskunstenaars uit onze regio. Zij werden door het museum uitgenodigd een nieuw werk te maken op het thema Historie en omgeving van Gennep. Het resultaat is een grote variëteit aan persoonlijke visies op dit brede thema. Alle kunstwerken worden gebundeld in een boekje dat door het museum wordt uitgegeven en bij de opening van de expositie wordt gepresenteerd. Aanvankelijk was deze expositie gepland voor de maanden juli en augustus, dus tijdens de zomervakantie van 2020; moest vervolgens worden verschoven naar de winterperiode 2020/2021 en staat nu gepland voor de zomer van 2021.