Openingstijden: woensdag t.e.m. zondag van 13:30 - 17:00 uur

VACATURE VOORZITTER WEGENS VERTREK INGRID VONCKEN

by admin

“Het voelt voor mij niet fijn om deze brief aan jullie te schrijven, maar ik weet dat het er eens van moet komen. Ik heb namelijk besloten om tegen het einde van dit jaar onze vrijwilligersploeg te verlaten. Dat is een lastige beslissing, omdat ik het in Gennep en zeker ook bij onze club, heel erg naar mijn zin had.” 

Met deze woorden opent  Ingrid Voncken  haar zeer persoonlijke brief aan de vrijwilligers van Museum Het Petershuis, waarin zij uitlegt waarom zij vanaf het komend jaar haar functie van voorzitter van de Professor Johan Peters Stichting beëindigt. De voormalige wethouder van Gennep (o.a. verantwoordelijk voor de portefeuille Cultuur) nam in januari 2015 het voorzitterschap over van mevrouw Leny Bonarius. Inmiddels heeft zij haar woning in Gennep verkocht en woont zij samen met haar man weer fulltime in Ospel waar ook haar kinderen wonen. De afstand tussen Gennep en Ospel is zo’n 75 kilometer. Dat is voor haar reden om, ondanks haar grote betrokkenheid bij Gennep en het museum, nu de knoop door te hakken en het voorzitterschap over te dragen. Zij besluit haar brief met het uitspreken van de wens dat het museum, “deze prachtige parel, blijft stralen in het middelpunt van Gennep. Uiteraard blijf ik als vriend van ons museum op de hoogte van het wel en wee en zal ik af en toe nog graag eens binnen lopen.”

Vacature

Het vertrek van Ingrid brengt met zich mee dat het voorzitterschap sinds 1 januari 2022 vacant is. Het bestuur van het museum nodigt geïnteresseerden uit om hun belangstelling schriftelijk kenbaar te maken bij de secretaris van de Professor Johan Peters Stichting.  In een profielschets is omschreven wat de voorzitter zoal zal moeten doen en welke eigenschappen hij of zij daarvoor zou moeten hebben. Wilt u de profielschets lezen? Klik dan HIER.

(zie ook de pagina <Vacatures>)