Openingstijden: wo t/m zo 13:30 - 16:30 uur

Marlieke Overmeer | STILL KOE

Deze expositie zou aanvankelijk gehouden worden van 19 april t.e.m. 17 mei 2020, maar kan helaas geen doorgang vinden in verband met het coronavirus. De expositie is daarom verplaatst naar de periode van 12 september t.e.m. 17 oktober 2021

DE KOEIEN ZIJN ER NOG

De schilderijen van Marlieke Overmeer met koeien hebben letterlijk een reis gemaakt. De eerste expositie was in een stal. Via galeries kwamen ze uiteindelijk in het slachthuis terecht. En nu de finale, Still Koe in Museum Het Petershuis. Op deze plek, waar verleden en heden elkaar ontmoeten, zullen de koeien op een eigen manier spreken.

Naast de schilderijen uit haar project WoeWei, toont Overmeer nieuwe schilderijen en plaatst zij een installatie waarin gestorven koeien herdacht en geëerd worden. Ook beelden van de werken op andere locaties zijn tijdens deze expositie te zien.

Marlieke zegt over het onderwerp van haar schilderijen: “Ik hou van de koe; haar vorm, de eigenzinnige lijnen; de ronde welvingen en de wonderlijk hoekige partijen. Haar hard en zacht en haar essentie van ‘Doen door niet te Doen’. Dat is WoeWei. Zo ontstaan schilderijen met sobere figuratie, waarbij lijn, ‘rozen en groenen’ een eigen rol spelen. Soms in groep, maar meestal staat koe op zichzelf. “

Van 12 september 2021 – 17 oktober 2021; Museum het Petershuis, Gennep
De expositie wordt geopend op zaterdag 11 september om 15:00 uur

Meer informatie en beelden: www.marliekeovermeer.nl