Openingstijden: wo, do, vr, za, zo 13:30 - 16:30 uur

Marjan van Herpen | FINE-ART FOTOGRAFIE

Klik HIER voor het filmverslag van de officiële opening op zaterdag 28 november 2020.

Vanaf 29 november 2020 exposeert de fine-art fotografe Marjan van Herpen in Museum Het Petershuis. Geïnspireerd door 17e eeuwse meesters als Rembrandt en Vermeer maakt zij zorgvuldig uitgelichte foto’s van gearrangeerde composities, variërend van stillevens tot kinderen en huisdieren. Zelf omschrijft ze het als ‘fotografisch schilderen’. Dat doet zij in een authentieke barokke stijl met spannende contrasten en een verrassende lichtinval. Zij slaagt er in niet enkel vast te leggen wat je ziet,  maar ook een beeld te creëren zoals je dat graag wíl zien; een foto die verrast en blijft hangen in je herinnering. Alle foto’s zijn hoogwaardig afgedrukt op verschillende materialen, zoals metaalplaat of achter plexiglas.

Marjan van Herpen fotografeert vanaf haar achtste jaar. Zij studeerde beeldende vakken aan de kunstacademie in Maastricht en Tilburg en volgde een studie aan de fotovakschool in Boxtel.

Klik HIER voor meer informatie (website van Marjan van Herpen)

(Deze expositie zou aanvankelijk vanaf 8 november 2020 voor het publiek toegankelijk zijn. In verband met de maatregelen wegens COVID19 is dat uitgesteld tot 29 november. In  verband met de maatregelen van de rijksoverheid ter bestrijding van de coronapandemie moest het museum de deuren opnieuw voor het publiek sluiten vanaf 15 december 2020 tot minimaal 9 februari 2021. Bezoekers die daardoor niet in de gelegenheid zijn geweest om deze expositie te bezoeken krijgen te zijner tijd de gelegenheid het werk alsnog te bezichtigen. Want met de kunstenaar is afgesproken dat zij in een nader te bepalen periode in het jaar 2022 opnieuw in Museum Het Petershuis zal exposeren.)