Openingstijden: wo t/m zo 13:30 - 17:00 uur

Niersstraat 2

6591 CB Gennep

JAAR VAN DE ONTMOETING

Thema expositie

Thema-expositie als start van het JAAR VAN DE ONTMOETING
VOORBEREIDING IN VOLLE GANG

CULTURELE DIVERSITEIT
expositie van 16 december 2018 t/m 3 februari 2019

Het jaar 2019 wordt in Gennep uitgeroepen tot het Jaar van de Ontmoeting. Een jaar lang staan veel activiteiten in de gemeente in het teken van de ontmoeting tussen stad- en dorpsgenoten die afkomstig zijn uit andere landen. Daar is een goede reden voor. Want van de 17.000 inwoners zijn er meer dan 1000 niet in Nederland geboren. Zij komen uit 42 landen, verspreid over alle continenten. Dat levert een interessant cultureel mozaïek op. Met de expositie Culterele Diversiteit wordt het Jaar van de Ontmoeting geopend.

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor deze expositie in volle gang. Welke landen definitief in de expositie kunnen worden opgenomen is nog niet bekend. Maar het is waarschijnlijk dat in ieder geval de volgende landen in de tentoonstelling vertegenwoordigd zullen zijn:
– Eritrea
– Indonesië
– Iran
– Marokko
– Polen
– Somalië
– Syrië
– Turkije
Er wordt naar gestreefd deze lijst verder uit te breiden.

De expositie wordt samen met de vrijwilligers van het museum voorbereid door inwoners van de gemeente die afkomstig zijn uit de diverse landen. Volkenkundige musea in Nederland hebben hun medewerking toegezegd.

Op deze website zullen wij regelmatig informatie delen over de stand van de voorbereidingen.

Klik HIER voor de PRESENTATIE
Klik HIER voor de NIEUWSBRIEF (NR1)