Openingstijden: wo, do, vr, za, zo 13:30 - 17:00 uur

HOEZO, VRIJE TIJD? | De kunst van mijn leven

In het najaar van 2019 konden vrijetijdskunstenaars in de regio Gennep, Land van Cuijk en Kleef/Goch zich aanmelden voor deelname aan een groepsexpositie in Museum Het Petershuis. Uit alle aanmeldingen werden dertig kunstenaars geselecteerd. Zij vertegenwoordigen verschillende disciplines. Deze kunstenaars werden uitgenodigd om een nieuw werk te maken rondom het thema “Historie en omgeving van Gennep”. Die invitatie heeft geresulteerd in een verrassend mooie expositie, samengesteld uit heel divers werk, met schilderijen, keramiek, stenen beelden, vilt en mozaïek. Deze expositie moest driemaal worden uitgesteld in verband met de coronacrisis, maar is nu door Museum Het Petershuis gepland voor de periode van 5 december 2021 t/m 30 januari 2022.

Ter gelegenheid van deze expositie geeft Museum Het Petershuis een aantrekkelijk geïllustreerde catalogus uit onder de titel ‘HOEZO VRIJE TIJD? | de kunst van mijn leven‘. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Gerard Kruijsen; de grafische vormgeving is verzorgd door Lilo Kruijsen-Brand en de begeleidende teksten zijn geschreven door Cokkie van Leeuwen. Dit fraai uitgevoerde boekje op A5-formaat van 40 pagina’s is vanaf 19 juni 2021a.s. in het museum verkrijgbaar voor slechts €5 per stuk.

De deelnemende kunstenaars in alfabetische volgorde: Trudie Bardoel | Yvonne Beeuwkes | Clotilde van Bergen | Ria Bindels-Arts | Marie-Louise van den Boom | Gabrie Collard | Els Custers | Edith Ensinck op Kemna | Agnes Eurlings | Ger Franssen | Cunera van Grootel | Guus Haenen | Lieneke Holtermans | Nina Holthausen | Sita Janssen | Joke Kraft | José Kusters | Theo Laarakker | Hannie Maas | Riet Noij-Theunissen | Martien Nuijen | Christine van Oostrum| Sonja Schouten | Annemie Smits | Natalija Stepanova | Rian Verbeeten | Alexandra Verbroekken | Jan Verijdt | Hetty Verweij | Cor Willems |