Openingstijden: wo, do, vr, za, zo 13:30 - 16:30 uur

Niersstraat 2

6591 CB Gennep

ANNA HOOGENBOSCH | Een Ongewisse Toekomst

Anna Hoogenbosch (1955) uit Rijkevoort, is opgegroeid in een gezin waar verbeelding en fantasie zeer gewaardeerd en gestimuleerd werden. De ene keer kwam haar vader thuis met een stuk klei en werd het gezin verleid om te boetseren;  een andere keer werden er circusartiesten gemaakt van ijzerdraad en lapjes. Anna Hoogenbosch zegt erover: “Daarmee is de kiem gelegd voor wat later mijn leven zou worden“.

Na roerige jaren, reizen, het grootbrengen van kinderen en het volgen van teken,- en schilderlessen in haar woonplaats,  besloot Hoogenbosch zo’n vijftien jaar geleden te gaan studeren aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B). Vijf jaar geleden rondde zij die studie succesvol af, waarna zij zich is gaan verdiepen in de grafische kunst. Ook die studie volgt zij in Arendonk. Hoogenbosch kenmerkt die jaren als bijzonder waardevol: “Ik heb er niet alleen schildertechnieken aangeleerd, het was ook belangrijk voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Stapje voor stapje kwam ik steeds dichter bij de mens die ik nu ben en leerde ik om in beelden te vertalen wat me raakt en bezighoudt”.

Ongewisse Toekomst

Het werk van Anna Hoogenbosch getuigt van een grote interesse in de kwetsbaarheden en verhalen van mensen. En het weerspiegelt ook haar eigen angsten, zwaktes en onzekerheden. Zij is gefascineerd door de complexiteit van het leven en de tragiek van het bestaan. Zoals vele anderen, ervaart zij in de huidige periode aan den lijve wat het betekent om niet te weten hoe de dag van morgen eruit zal zien. In die ongewisheid moeten we ons leven sturen en onder controle houden (of krijgen). Iedere handreiking die ons helpt om overeind te blijven, is daarom welkom.