Openingstijden: wo t/m zo 13:30 - 16:30 uur

Niersstraat 2

6591 CB Gennep

Vrijetijdskunstenaars uitgedaagd

by admin

UITNODIGING AAN VRIJETIJDENSKUNSTENAARS!

ZOMEREXPOSITIE 2020 IN TEKEN VAN GENNEPS’ HISTORIE EN OMGEVING

DEUTSCHES NACHRICHT: HIER

AANMELDEN MOGELIJK TOT 11 OKTOBER | REGISTRIERUNG MÖGLICH BIS 11. OKTOBER 2019

Museum Het Petershuis in Gennep is gestart met de voorbereiding van een groepstentoonstelling waarin werk wordt getoond van regionale vrijetijdskunstenaars rondom het thema ‘Historie en omgeving van Gennep’. De tentoonstelling gaat acht weken duren en vindt plaats in de zomer van 2020. Vrijetijdskunstenaars die belangstelling hebben om hieraan deel te nemen kunnen zich tot 11 oktober 2019 per e-mail aanmelden. Het mailadres is expoamateurkunstenaars2020@gmail.com.

 

De meeste exposities in het Petershuis tonen kunst van beroepskunstenaars, telkens gedurende een periode van vier weken. Tweemaal per jaar organiseert het museum een thematentoonstelling van gemiddeld zo’n acht weken. In de Top van Limburg wonen veel vrijetijdskunstenaars. Het museum wil ook hen graag een podium bieden. Daar is de themaperiode in de zomer van 2020 voor gereserveerd (periode 28 juni tot en met 23 augustus 2020). Alle vrijetijdskunstenaars uit de regio rondom Gennep (Well tot Mook, Land van Cuijk, Kleef en Goch) kunnen zich hiervoor aanmelden. Een speciale commissie zal uit de aanmeldingen een aantal kunstenaars selecteren die worden uitgenodigd om aan de expositie deel te nemen. Criterium voor de keuze van de commissie is dat met het werk van de geselecteerde kunstenaars een boeiende en veelzijdige tentoonstelling kan worden samengesteld.  De kunstenaars die worden uitgenodigd doen echter niet mee met bestaand werk. Aan hen wordt gevraagd een nieuw werk te maken dat past binnen het thema: ‘Historie en omgeving van Gennep’. Een ruim te interpreteren thema, waarin ver weg en heel dichtbij een rol kan spelen; zowel in tijd als in plaats. De kunstenaars krijgen ongeveer een half jaar de tijd om zich in het thema te verdiepen en het werk te maken dat in de expositie een plaats krijgt.

Wie belangstelling heeft om aan deze expositie mee te doen, wordt verzocht om dat voor 4 oktober 2019 per mail te laten weten, onder vermelding van naam- en adresgegevens (indien aanwezig inclusief het adres van de website). Voeg daarbij drie foto- of filmbestanden van huidig werk. Direct na 4 oktober vindt de selectie plaats. Iedereen krijgt bericht en de geselecteerden worden vervolgens uitgenodigd voor een informatie- en kennismakingsbijeenkomst in het museum. De selectiecommissie bestaat uit de volgende personen: Lobke Burgers, Cokkie van Leeuwen, Gerard Kruijsen en Louis Storms.