Nu te zien / Actuele wisselexpositie


"PASSION, COLOR AND MOVEMENT"
JOLANDA VAN HATTUM
schilderijen en objecten
3 SEPTEMBER T/M 1 OKTOBER 2017 
(opening op zaterdagmiddag 2 september)
Na de succesvolle thematentoonstelling ter gelegenheid van het 400-jarig jubileum van het oude stadhuis van Gennep, is het in Museum Het Petershuis weer tijd voor exposities op het gebied van de moderne kunst. De serie najaarsexposities gaat vanaf 3 september van start met werk van beeldend kunstenaar en docent Jolanda van Hattum. Onder het motto “Passion, Color and Movement” toont zij haar tekeningen, schilderijen, werken op geschept papier en sculpturen van steen. Tijdens de Open Monumentendagen (9 en 10 september) is van Hattum in het museum aanwezig voor het geven van een toelichting op haar werk.

Van Hattum is permanent op zoek naar ruimte en creativiteit. Haar werk kenmerkt zich door een grote diversiteit aan technieken. Maar tevens door een krachtig gebruik van kleuren en dynamische composities. Haar stijl wordt ook wel aangeduid als lyrisch en intuïtief abstract. Over haar drijfveren zegt ze: "Ik schilder en beeldhouw over het leven, over vooruitgang, loslaten en positiviteit."

Na haar studie aan de Kopse Hof Nijmegen (nu HAN kunst, cultuur en welzijn) opende ze haar eigen Atelier Ludiek in Apeldoorn. Daar geeft ze sinds 2000 teken- en schilderlessen, workshops en masterclasses. In de zomer organiseert zij ook workshops beeldhouwen. Zelf exposeert zij in binnen- en buitenland.

De expositie Passion, Color and Movement is vanaf 3 september tot en met zondag 1 oktober 2017 te zien in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2, 6591CB Gennep. Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag tussen 13.30 tot 17 uur. De toegang is vrij.