NATIONALE ARCHEOLOGIEDAGEN
IN MUSEUM HET PETERSHUIS

Stap het weekend van 13, 14 en 15 oktober 2017 in de wondere wereld van de archeologie. Kom zien, horen, ontdekken en graven. In het hele land zijn er tal van activiteiten, voor jong en oud, binnen en buiten. En dus ook in Museum Het Petershuis!

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober is het museum open van 10:00 - 17:00 uur en op zondag de 15e kun je in het museum terecht tussen 12:00 en 17:00 uur.
Je kunt op eigen gelegenheid of samen met een enthousiaste gids, de mooie archeologische collectie bekijken. Je zult voorwerpen zien uit de periode van de Romeinen tot en met de 17e eeuw. Zo bezit het museum restanten van de Romeinse brug tussen Mook en Cuijk, een paardje uit een Merovingisch graf, informatie over de eens zo trotse en machtige burcht Het Genneperhuis en heel veel producten van de Gennepse pottenbakkers uit vroeger eeuwen.

Speciaal voor kinderen is er gelegenheid om zelf op zoek te gaan naar archeologische schatten in de zandbak van de binnentuin bij het museum. En misschien kun je daarna de gevonden scherven als puzzelstukjes bij elkaar te zoeken, zodat je weet hoe de potjes eruit hebben gezien.

Op vrijdag en zaterdag gaat het museum al open om 10:00 uur en op zondag om 12:00 uur. Om 5 uur 's-middags gaan we dicht.

De toegang is vrij; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Zie voor het landelijke programma: https://www.archeologiedagen.nl